Sermayenin Taahhüdü
MADDE 2-
796,000-(Yedi Yüz Doksan Altı Bin) YTL sermayenin;
TC Başbakanlık Denizcilik Müsteşarlığı'na ait 600-(Altı Yüz) YTL'lik sermaye de dahil olmak üzere, 389,800- (Üç Yüz Seksen Dokuz Bin Sekiz Yüz) YTL'lik kısmı (%49)Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü,
406,200- (Dört Yüz Altı Bin İki Yüz) YTL'lik kısmı
(%51) Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Kıbrıs Türk Cemaati Meclisi Konsolide Fonu İnkişaf Sandığı,
Tarafından Ayni ve/veya nakti olarak taahhüt edilmiş olup, bunun ¼'ü ödenmiştir.
Kalan ¾ sermaye taraflarca 2 yıl içerisinde ödenecektir.
Hisse Senetlerinin Devri
MADDE 3- (B) ve (C) grubu nama yazılı hisse senetleri veya bunlar yerine geçen nama yazılı geçici ilmuhaberler, bir devir beyannamesi ile üçüncü şahıslara devir ve ferağ olunabilir. Bu devir ve ferağın şirket ve üçüncü şahıslar hakkında geçerli olabilmesi için Şirket Pay Defterine kaydı gerekir. Kayıt muamelesi, devralınan hisse senedi veya geçici il muhaberleri ile birlikte devir beyannamesinin ibraz edilmesi üzerine yapılır.(4'Madde hükümleri saklıdır.)
Devrin Sınırlandırılması
MADDE 4 -a) Şirket sermayesine iştirak etmeyi taahhüt eden ortaklar, şirketin kesin kuruluşundan önce hisselerini başkalarına devir ve ferağ edemezler.
- b) Hisse senetlerinin devri, Genel Kurul Kararına tabidir.
- c) Şirketin hisse senetleri Genel Kurul toplantısından evvelki 7 gün içinde ve toplantınındevamı müddetince devir ve ferağ olunmaz.
- d) (A) Grubu hisse senetleri sadece (B) grubu hisse senedi sahiplerine devredilebilir.
- e) B Grubu Hisselerin devrinde öncelik C grubuna tanınır.
- f) (B) ve (C) Grubu hisselerinin devri (A) Grubu hisse sahiplerinin iznine bağlıdır.
Sermayenin Arttırılması
MADDE 5 - Genel Kurul, gereği halinde şirket sermayesini yeniden hisse senetleri çıkarmak sureti ile arttırmaya yetkilidir. Genel Kurul, yeniden ihraç edilecek hisse senetlerinin ihraç şartlarını tesbit ederek Yönetim Kurulu'na gerekli yetkiyi verir. Ancak, sermayenin tamamı ödenmedikçe sermayenin arttırılmasına karar verilemez. Sermayenin arttırılmasına karar verildiğinde arttırılan kısmın tamamen taahhüt edilmesi ve asgari dörtte birinin ödenmiş olması gerekir.
Rüçhan Hakkı
MADDE 6- Genel Kurul, eski hisse senetleri sahiplerinin tümünün veya bir kısmının yeni hisseleri kısmen veya tamamen taahhüt etmek hususunda rüçhan hakkına sahip olacaklarını kararlaştırabilir. Genel Kurulu rüçhan hakkının hangi şartlar dahilinde ve ne kadar müddet zarfında ve ne şekilde kullanılacağını da tayin eder.
Sermayenin Azaltılması
MADDE 7 - Genel Kurul kararı ile sermaye azaltılabilir. Bu azaltma şirket hisse senetlerinin bir kısmının satılmak suretiyle iptali veya eski hisse senetlerinin bir kısmının yazılı kıymetine eşit ve fakat adet olarak az miktarda yeni hisse senetleri ile değiştirilmesi gibi herhangi diğer bir şekilde icrası hususu Genel Kurul Kararı ile tespit edilir.
Arttırma - Azaltma Sermaye Oranı
MADDE 8 - Sermayenin gerek arttırılmasında, gerekse azaltılmasında (A) (B) ve (C) Grubu hisselerin toplamının şirket sermayesine olan oranı hiçbir şekilde %51'den aşağıya düşürülemez ve Genel Kurul bu esasa aykırı karar veremez.